Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Απόφαση του ΔΣ



Το 129ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, είναι ως γνωστόν χαρακτηρισμένο ως ΕΑΕΠ και εκ τούτου θα έπρεπε βάσει της αντίστοιχης εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργεί ως ολοήμερο. Ωστόσο, παραμένει ένα από τα ελάχιστα σχολεία της 5ης δημοτικής κοινότητας χωρίς ολοήμερο πρόγραμμα.
Εκτός από τις συνεχείς οχλήσεις στο διευθυντή του σχολείου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας πραγματοποίησε και με τη δική σας αρωγή και συμπαράσταση συγκεκριμένες δράσεις με σκοπό την οριστική και μόνιμη λύση του προβλήματος.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5.11.2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διευθύντρια εκπαίδευσης της Α' διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, κα Χατζημανώλη, και με άλλα στελέχη της ίδιας υπηρεσίας.
Την Παρασκευή 20.12.2013 έγινε με επιτυχία η συλλογή 85 περίπου υπογραφών γονέων σχετικά με την στελέχωση όλων των ειδικοτήτων του σχολείου και την άμεση λειτουργία του ολοήμερου, ενώ την Τρίτη 31.12.2013 έγινε εκ νέου παράσταση στην Α' διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από πολυμελή αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διευθύντρια εκπαιδευτικών θεμάτων κα Καλλιγιαννάκη, στην οποία παραδόθηκαν οι υπογραφές, αφού πρωτοκολλήθηκαν.
Εμβόλιμα, στις 23.12.2013, έγινε τηλεφωνική παρέμβαση στη Σχολική Σύμβουλο, κα Λαμπροπούλου, για το ίδιο θέμα.
Τα αποτελέσματα είναι σε όλους σας γνωστά. Παρά τη συμπάθεια των υπευθύνων και τη συμπαράστασή τους στο πρόβλημα που βιώνουμε, έχουμε μπει σε μόνιμη λίστα αναμονής.
Τα αιτήματά μας είναι απλά και δίκαια και αφορούν στην άμεση στελέχωση ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων του σχολείου μας, όπως ορίζεται από το πρόγραμμα ΕΑΕΠ και φυσικά το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλ. την άμεση λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος.
Επειδή, έχουν ήδη περάσει 4 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο εμπαιγμός συνεχίζεται...
Επειδή, οι γονείς καλούμαστε απροκάλυπτα από τους ιθύνοντες να συγκαλύψουμε με τη σιωπή μας το έγκλημα που τελείται εις βάρος των παιδιών μας και του σχολείου μας...
Επειδή, δεν πρέπει να ανεχόμαστε άλλο την ανευθυνότητα των υπευθύνων και να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον ερασιτεχνισμό και την αδιαφορία τους...
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καλεί όλους τους γονείς, την Τετάρτη 22.01.2013 και ώρα 11.00 πμ, σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α' διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας με αίτημα τη λειτουργία του ολοήμερου στο σχολείο μας.
Την ίδια ημέρα στις 18.30 το απόγευμα συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση για λήψη αποφάσεων σχετικά με την κλιμάκωση των δράσεων και ενδεχόμενων κινητοποιήσεών μας.



20/01/2014                Το Διοικητικό Συμβούλιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
•H διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια μπορεί να δημοσιεύονται με καθυστέρηση.